Over ons

Specialist in validatie, partner in zekerheid

Causa controleert en valideert desinfectie- en sterilisatie-apparatuur in de Life Science (farma, biotech en healthcare). Daarmee dragen wij dagelijks bij aan de veiligheid en gezondheid van de consument (uw medewerkers, patiënten en klanten). De norm is de basis, uw continuïteit is ons uitgangspunt.

Met Causa als onafhankelijke partner in kwaliteit en zekerheid weet u dat het goed zit. Wij tonen aan dat uw processen werken en laten zien dat uw instrumenten veilig zijn. Goedgekeurd door Causa. Daarmee werkt u met zekerheid, kwaliteit en continuïteit.

Sinds 1 januari 2023 is Causa overgenomen door Ellab Validation & Monitoring Solutions. Voor onze opdrachtgevers en uw medewerkers zal er in de dagelijkse praktijk weinig veranderen; onze dienstverlening en onze adviezen blijft zoals u gewend bent. Dat geldt ook voor uw vertrouwde aanspreekpunten. Samen kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. 


Partnerschap in validatie
U kunt vertrouwen op uw kwaliteit en bouwen op die van Causa. Onze kwaliteit zit hem in pragmatische en betrouwbare validaties, in onze specialisten die continu worden opgeleid en  bijgeschoold, in innovatieve test- en meetapparatuur én in betrokken partnerschap.


Partnerschap in validatie gaat voor ons verder dan periodieke metingen en controles. Het gaat over weten bij wié wij meten en valideren. Over meedenken en verder kijken dan de vraag. Over kennis delen en adviezen geven. Gevraagd, omdat wij uw kennisbank zijn. Ongevraagd, omdat wij oog hebben voor waar het beter, schoner en veiliger kan. 


Kwaliteit in kennis
Die betrokkenheid zit ook in passie voor ons vak. Zo zijn wij actief lid van de NEN Normcommissie Steriliseren en Steriliteit en van internationale werkgroepen binnen ons vakgebied. Bovendien schrijven wij mee aan de richtlijnen, veldstandaarden en normen binnen SVN, VDSMH en NEN.

Uiteraard delen wij onze kennis graag met u en uw collega’s. Ook op een breder podium delen wij onze expertise: op seminars en (internationale) symposia.

Vakverenigingen waar wij lid van zijn en mee samenwerken:

SVN

VDSMH

NEN normcommissie Steriliseren en Steriliteit

VSZ – Vereniging Sterilisatie in het Ziekenhuis

Europese (EN) en Wereld (ISO) normcommissies


Causa is ISO 9001:2015 gecertificeerd

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u weten of wij wat voor u en/of uw organisatie kunnen betekenen?
Wilt u kennismaken met een specialist van Ellab Validation & Monitoring Solutions?

Causa gaat volledig over in Ellab

We blijven u graag van dienst. Ellab biedt Validatie, kwalificatie en monitoring oplossingen.