Training en advies

Causa’s uitgebreide cursus ‘Reinigen, Desinfecteren en Steriliseren’ voor MSMH’s.

Cursus ‘Reinigen, Desinfecteren en Steriliseren’

Jaarlijks organiseert Causa uitgebreide cursus ‘Reinigen, Desinfecteren en Steriliseren’ voor MSMH’s (Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen). Onder de naam Ellab bieden we deze cursus nog steeds aan.

Deze cursus vindt jaarlijks plaats tijdens de anesthesiologendagen, omdat op deze dag voor CSA personeel vaak voldoende ruimte is binnen de organisatie/CSA om een cursus te volgen. Het betreft een cursus van 2 dagdelen (ochtend en middag), inclusief koffie/thee en lunch.

De cursus Reinigen, Desinfecteren en Steriliseren is door de SVN geaccrediteerd met 20 punten.
Door de VZI wordt deze cursus geaccrediteerd met 10 punten.

Natuurlijk kunnen wij deze cursus ook op aanvraag bij u op locatie verzorgen voor uw CSA personeel.

Is uw kennis nog up-to-date?

De nieuwe datum voor de cursus ‘Reinigen, Desinfecteren en Steriliseren’ 2023 staat gepland. Vrijdag 26 mei kun je weer deelnemen aan de geaccrediteerde cursus. Aanmelden is nu mogelijk

Advies nodig?

Onze specialisten hebben vergaande kennis van desinfectie- en sterilisatieapparatuur en -processen. Door opleidingen, trainingen en continue bijscholing kunt u rekenen op gedegen adviezen. Zie ons als uw vraagbaak en als uw partner in kennis en inzicht.


Mochten er na validatie verbeterpunten inzichtelijk worden, dan adviseren wij u uiteraard graag over de aanpak hoe en waar het veiliger kan. Daarvoor maken wij een concreet en haalbaar plan, dat we met u of voor u uitvoeren. Op zo’n manier dat uw dagelijkse werk en processen ongestoord door kunnen gaan.

Eventuele aanscherpingen in processen of werkwijzen vragen om actuele kennis. Met praktische trainingen helpen wij uw medewerkers op weg in het uitvoeren en toepassen van (nieuwe) correcte processen. Zo werken wij samen met u en uw mensen aan de continuïteit van uw kwaliteit.

Causa gaat volledig over in Ellab

We blijven u graag van dienst. Ellab biedt Validatie, kwalificatie en monitoring oplossingen.