Welkom

causa bv is een internationaal georiƫnteerd bedrijf voor metingen en inspecties op het gebied van decontaminatie. Het merendeel van de activiteiten speelt zich af in de gezondheidszorg en farmaceutische industrie.

De toegepaste technieken bestaan uit het meten van fysische grootheden tot en met het gebruik van chemische of biologische indicatoren.

De werkzaamheden variƫren van metingen aan eenvoudige, statische processen via het valideren van decontaminatie apparatuur tot en met fundamenteel onderzoek.

causa bv is met name gespecialiseerd in het valideren van decontaminatie apparatuur zoals bedpanspoelers, scopenreinigers, wasmachines, desinfectoren en sterilisatoren. Van het valideren van een kleine sterilisator in een tandartspraktijk tot en met het valideren van een hete lucht sterilisatie tunnel in de farmaceutische industrie.

Veelal worden tijdens validatie werkzaamheden fysische grootheden gemeten, zoals, druk, temperatuur en vochtigheid. Omdat causa bv gespecialiseerd is in zeer nauwkeurige metingen wordt zij ook gevraagd voor metingen van andere processen in ondermeer de voedingsindustrie.